Find citat til hver en lejlighed

Citater er ikke blot underholdende og tankevækkende. Et citat kan i den grad være med til at give enhver tale, skriftlig opgave eller samtale autoritet. Her finder du citater til hver en lejlighed. Kloge citater, citater om familie, citater om alderdom, citater om ægteskab og mange andre spændende fraser og talemåder.

Brug citater til at illustrere en pointe

Intet er så godt til at illustrere en pointe som et citat. Citater eller ordsprog er derfor også meget brugt, når der skal forfattes en god tale. Ved at gøre brug af disse kan du ofte cementere din pointe med navnet på den person, der står bag det omtalte citat. Gør du her brug af personer, som mange af dine tilhørere kender, så kommer der endnu mere pondus bag dine ord. Det bakker din pointe op – erklærer, at der er flere, der er enige i det, som du ønsker at formidle. Derfor kan det være godt at gøre brug af et eller flere citater og talemåder, når du virkelig skal have gennemslagskraft bag det, som du gerne vil formidle. Der findes så mange enestående fraser, som ikke alene vil være med til at illustrere en pointe, men i høj grad også er med til at give dine tilhørere stof til eftertanke – give dem noget, som de vil huske dig for. Dette kan være meget nyttigt, når du skal holde tale, komme med et skriftligt oplæg eller blot befinder dig i en samtale eller diskussion, hvor du gerne vil overbevise en anden person. Her kan du med fordel gøre brug af et eller flere citater for at virke overbevisende.

Citater i bøger

Der er mange forfattere, der gør brug af citater i deres bøger netop for at illustrere deres pointe med endnu et lignende standpunkt. Du kan som forfatter tilmed opbygge et helt eller flere kapitler på at diskutere et eller flere citater. En talemåde kan også være med til at forklare, hvordan noget foregår. Især, når det gælder børn, så kan forskellige talemåder være med til at hjælpe dem med at huske. Det kan også være sjove fraser, som hjælper børn med at huske. Det kan være fraser som: ”Dem der ingen bukser har – de må gå med numsen bar”. På den måde kan en talemåde, en frase eller et citat være med til at skabe forståelse, illustrere en pointe eller til at hjælpe nogen, evt. børn, med at huske – gerne på en sjov måde.

Undervisning, fraser og citater

Berømte citater og fraser er også meget benyttet til undervisningsbrug. Citater kan bruges både som lærestof, men i høj grad også som stof til eftertanke. ”Der findes to ting, som er uendelige: Universet og den menneskelige dumhed. Og når det gælder Universet er jeg endda ikke sikker”. Dette citat er fra Albert Einstein – en af vor tids største videnskabsmænd. Andre lignende fraser og ordsprog som et af Arthur Schopenhauer er også flittigt brugt: ”Sundhed er ikke alt, men uden sundhed er alt intet”. Der findes også motiverende citater som: ”Byg dine egne drømme, eller andre vil hyre dig til at bygge deres” – dette citat er af Farrah Gray. Der findes stort set et citat til enhver lejlighed. Der er bare at finde det rette.

You might also like

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.