Hjælpemidler til ældre/seniorer: Gør livet lettere

gør livet lettere med hjælpemidler

1 måned siden |  0 comments  |  De Gode Råd

Levealderen i Danmark stiger stødt, og i takt med denne, stiger også pensionsalderen. Dette betyder at selvom hovedet ofte stadig er i orden og virker som det skal når man når en alder, hvor man ganske seriøst kan udtrykke, at man ligesom en god antik vare hos den lokale kræmmer har en vis mængde ”patina”, har man nogle gange også brug for lidt hjælp til at komme igennem hverdagen.

Det kan være hårdt at blive ældre, og netop derfor er det vigtigt at man ved hvilke hjælpemidler til ældre der er tilgængelige, som kan gøre livet lidt lettere, når livet skal nydes.

At blive senior betyder både frihed og frustration


Det er vigtigt at huske, at trods kroppens slidte led og trætte muskler, er det skønt at blive Senior.

Slut med at arbejde fra 9-5 hele ugen, slut med weekendvagter og slut med bekymringer om deadlines og arbejdstider. At blive Senior medfører i det hele taget en lang række ”slutninger” der dog blot er startskuddet til nye begyndelser: Endelig er der tid til at foretage sig alle de ting man før ikke havde tid til, endelig er det muligt at tage på ferie lige når man har lyst uden at sparer feriedage op og er man typen der valgte at blive forældre, er det måske endda starten på en ny og spændende rolle som bedsteforældre (og gratis babysittere)

Der er endelig tid til aktiviteter, hobbyer, nærvær med familie, venner (eller kæledyr, de bringer også værdi i livet!) og selvpleje: Livet ligger blot og venter på at man som ældre borger spreder sine halvslidte vinger ud og mindes om en tilværelse uden job og deadlines, som kun kan opleves i starten og slutningen af livet.

Der er dog en række udfordringer: At blive ældre betyder for langt de fleste også at livet og arbejdsmarkedets slitage begynder at vise sig.

Som en tapper soldat der er gået igennem krigen med oprejst pande, viser krigsårene sig nu – øjnene er ikke hvad de har været, bevægeapparatet virker ikke helt som dengang man var 26 år og typisk har man ved pensionsalderen fået en ny halvkedelig hobby, hvor man samler på sygdomme og kroniske lidelser i stedet for frimærker eller nipsenåle – det er her, at hjælpemidler til ældre kan blive en stor hjælp i hverdagen.

Støtte til Ældre: Vi behøver alle lidt ”hjælp” af og til


Men hvad er et ”hjælpemiddel”? Er det en hjemmeseng med alle de samme features som en hospitalsseng, der samtidigt også kan brygge kaffe?

Hjælpemidler er, som navnet antyder, blot midler der hjælper lidt til i hverdagen. Som en mængde ”små tricks” der kan gøre nogle af de små irritationer ved alderdommen lidt lettere, og de kan være lige så avancerede som en massagestol til de der lider af dårlige ryg eller lige så simple som en smart lille indkøbstrolley i neon grøn til den hippe gamle dame, der ikke selv kan bærer indkøbsvarerne hele vejen hjem i favnen mere. Eller hvad med en varmepude til de ømme muskler? Der er mange muligheder for at få en smule hjælp i hverdagen.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

fiskeolie

Spis Fiskeolie Hver Dag

By Enduro

At fisk er sundt er det vist efterhånden kun de færreste der er i tvivl om. Igennem de sidste mange år har reklamer og oplysning advokeret for at man spiste fisk 2 gange om ugen, og hvem husker ikke Gunnar der altid godt kunne klare en "lækker sild"....

Guiden til den bedste studenterfest

By Enduro

Studentertiden venter lige rundt om hjørnet, og du og dine gymnasiekammerater overvejer måske at holde en studenterfest. Gymnasietiden er så småt overstået, og mange studiner og studenter ser hvert år frem til en festlig sommer, hvor de bedste stunde...

5 Gode råd til din næste festsang

By Enduro

Står du og skal skrive en festsang til din næste begivenhed, handler det om kreativitet og sjove ideer, hvorfor det ikke altid er lige let. Derfor får du her 5 gode råd, som egner sig til hver en festsang, både for store og små. Især ét punkt er vigt...