Derfor skal man tage på lejrtur i Danmark

0

Når man snakker om lejrtur er det oftest i forbindelse med et skoleevent, teambuilding eller en kort familieudflugt. Dog er der mange gode grunde til at tage på lejrtur i Danmark, de vigtigste af disse grunde er naturligvis, at man bliver rystet sammen som familie, eller gruppe, og at man kan nyde den danske natur helt tæt på, og opleve på egen krop, hvordan det har været i de gamle dage. Når man tager på lejrtur kommer man helt tæt på naturen og sig selv, hvilket kan være en øjenåbner for mange.

I Danmark er der utallige muligheder for at tage på lejrtur, langt de fleste skove har efterhånden fået stablet nogle shelters på benene, hvilket gør at man ikke nødvendigvis skal bøvle med at rejse et telt. I et shelter er man derudover også bedre beskyttet mod vind, regn og kulde, hvilket gør at man kan tage selv de mindste familiemedlemmer med. Ønsker man at se, hvilke muligheder man har for at tage på tur i Danmark kan man kigge her http://www.lejrguide.dk/. Her finder man de mange muligheder for hytteudlejning, hvilket kan være den spæde start til at blive outdoormenneske.

Lejrtur forbindes oftest med hygge

Som tidligere nævnt er en af de mange grunde til, at man tager på lejrtur, at man rystes sammen og kommer hinanden lidt mere ved. Især på efterskolerne er lejrture en vigtig del af læringsforløbet og bruges oftest i starten eller slutningen af et skoleår, for at eleverne rystet sammen og lærer hinanden at kende. Dog kan der være nogle komplikationer i forbindelse med dette, da nogle elever ikke kan komme med på turen enten grundet medicinske årsager som allergier eller angst, eller fordi forældrene ikke ser billigende til, at deres børn slippes løs i det fri. Dog er en af de mest essentielle værdier på sådan en tur, at man hygger sig omkring bålet om eftermiddagen og aftenen, hvor madlavningen som oftest foregår, medmindre man har lejet en hytte med tekøkken. Det er oftest under snobrødsbagningen, eller skumfidusristningen, at folk lærer hinanden bedre at kende.

En lejrtur er forsøget værd, for at få et bedre arbejdsmiljø

Har man en virksomhed, hvor ens medarbejdere oftest sidder i klynger i frokostpausen, eller arbejdseffektiviteten ikke er helt som man ønsker det, kan man som leder forsøge sig med en lejrtur. Denne vil typisk foregå i forbindelse med teambuilding, hvor ens medarbejdere igennem en række forskellige øvelser lærer at omgås hinanden på trods af forskelle og sociale grupper. De mest standardøvelser man bruger i forbindelse med en lejrtur kan være at få en gruppe til at hente brænde, mens en anden undersøger den omkringliggende natur for naturlige fødevarer. Derudover er der naturligvis også en masse lege i form af reb- og ringøvelser, hvor medarbejderne skal løfte hinanden over eller igennem forhindringer. En lejrtur sørger også for at medarbejderne taler sammen på kryds og tværs, da de i en lejet hytte, eller et shelter ikke kan undgå hinanden som sædvanligvis.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.