Hvorfor skal man være med i en a-kasse?

0

Når man sidder og kigger sit månedlige budget igennem er der en post der nemt springer en i øjnene. Vi snakker selvfølgelig om a-kasseposten som nemt kommer op på mange hundrede kroner hver måned, eller måske endda helt op mod 1000 kr. hvis man er to. Det er selvfølgelig rart at kunne spare de penge hvis det er muligt, og derfor må man stille sig selv spørgsmålet – hvorfor skal man overhovedet være med i en a-kasse? Men der er nu mange gode grunde til at være med i en a-kasse, og dem kommer vi ind på her:

De mange fordele ved a-kassen

Der er en lang række fordele ved a-kassen. Den første er jo at det er dem der skal udbetale dine dagpenge, så hvis du ikke er med i en a-kasse kan du altså ikke få nogen dagpenge. Allerede der burde det være argument nok til at man vælger at melde sig ind, men der er faktisk flere fordele end bare det. A-kassen hjælper dig nemlig også til at komme i job igen hvis uheldet skulle være ude, og det kan nogle gange være lige det man har brug for for at komme videre og i job igen. Nogle gange kan man jo sagtens selv finde et job, men andre gange har man altså brug for et lille skub.

Og nu skulle man så tro at det var det, a-kassen betaler dagpenge og hjælper til at komme i job igen, men det er faktisk mere endnu. For også selv om du er i job kan du bruge a-kassen til noget. Kigger du på Google kan du finde en oversigt over a-kasser i Danmark og her kan du også se hvilke kurser og arrangementer de holder. Og der er mange – tager man en a-kasse som denne kan man, hvis man går ind på deres hjemmeside, se en oversigt over alle deres arrangementer. Og det kan man altså få rigtig meget ud af, også selv om man er i arbejde.

Men jeg bliver ikke fyret

Et af de argumenter vi oftest hører er at folk er sikre på at de ikke bliver fyret, og så er der jo ikke nogen grund til at være med i en a-kasse. De synes de har et sikkert job, og vælter måske i jobtilbud. Men det er en risiko man tager, og ikke en der er værd at løbe.

For hvad nu hvis teknologien gør ens job overflødigt ligesom det i høj grad er sket for fotohandlere, Blockbuster med flere? Eller hvis man nu bliver syg eller går ned med stress. Eller hvis ens job en dag kan outsources. Det er svært at spå om fremtiden, og man kan aldrig vide hvornår ens job er i fare.

Hvis du vil spare penge på a-kassen

Okay, nu er du nok blevet overbevist om at det er en god ide at være medlem af en a-kasse, også selv om du har et godt solidt job. Men det betyder jo ikke at du ikke kan spare penge på den hvis det er muligt. En god ide kan være at gå ind på denne side hvor der er en oversigt over de forskellige a-kasser i Danmark. Her kan du så hurtigt danne dig et overblik over de forskellige selskaber og se hvor meget det koster de forskellige steder, og på den måde se om det bedre kan betale sig at skifte.

Om ikke andet kan du jo altid ringe til din a-kasse og sige du har fundet en meget billigere pris et andet sted, og så kan det jo være de pludselig kan finde en rabat til dig.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.