Jesper ville tabte sig – fik anbefalet et pulsur af lægen

0

Pulsure har flere gange vist sig at være et ekstraordinært hjælpemiddel, som især kan udledes af de mange positive historier fra brugere, som har haft en positiv oplevelse med brugen af deres pulsur. Et godt eksempel på dette er historien om Jacob, som levede et liv præget af svær overvægt, og med frygten for en række sygdomme. Han formåede, at vende sit liv 180 grader, som blandt andet skyldtes et pulsur, men også familiens opbakning, samt en opsang fra hans læge.

Lægens anbefaling ændrede tingene

Jacob er i dag en flot ung mand på 35 år, som vejer 80 kg, men sådan har det ikke altid været. For halvandet år siden var Jacob i slutningen af de 33 år, og dengang vejede han hele 120 kg. Jacob havde i de senere år været plaget af en række sygdomsforløb, og han havde ekstremt let ved at få feber. Dette var selvfølgelig en svær tid for ham, men også for hans familie, som indædt ønskede at den glade Jacob de kendte ville vende tilbage. Han vidste godt, at det var hans overvægt som spillede den største rolle, men han kunne ikke få sig selv i gang. Han havde forsøgt at gå nogle aftenture, men han syntes ikke han kunne mærke nogen ændringer, og derfor kunne han ikke motivere sig selv, på trods af sønnerne og konens opbakning.

En dag da Jacob igen var ved lægen, fik han noget tankevækkende at vide, som ændrede hans syn på alt, og gjorde ham indstillet på, at der skulle ske radikale ændringer nu og her. Lægen fortalte ham, at hvis han ikke lagde sit liv om, ville han aldrig se sine børnebørn, hvorfor han altså aldrig ville opleve at blive bedstefar. Denne konstatering ramte Jacob hårdt, og realiteterne gik langsomt op for ham. Lægen gav ham nogle råd om hans kost, da lægen selv havde stor interesse og erfaring inden for sundhed og motion. Derudover anbefalede lægen, at Jacob burde investere i et pulsur. Læs mere her om hvilke pulsure der er de bedste. Pulsuret skulle både fungere som en motivation, men skulle samtidig sørge for, at hans puls ikke blev for høj, da Jacob grundet sin overvægt havde forhøjet risiko for et hjertestop i forbindelse med fysisk aktivitet. Lægen bad desuden Jacob om at registrere ændringer i sin puls, da de dermed kunne følge forbedringer i hans kondition, hvilket muligvis kunne fungere som en motivationsfaktor.

Hårdt arbejde bærer frugt

Jacob besluttede sig for at give det et forsøg, og hver aften de næste mange dage ville han gå den samme rute, så han kunne følge med i de små og spæde fremskridt. Samtidig med dette besluttede han sig for at han ville forsøge at holde sin puls på 75% af sin maksimalpuls. Jacob oplevede hurtigt, at han skulle oppe sit tempo en smule, hvis han skulle holde sin puls på de 75%. På sigt kunne han notere sig, at han langsomt forbedrede sine tider på ruten, samtidig med at han ikke virkede nær så forpustet og træt.

Jacob fortsatte den gode livstil, som bestod af hans aftensture, kombineret med en generel livsstilsændring derhjemme. Denne opbakning var vigtig for Jacob, som oplevede, at han skulle oppe sit tempo mere og mere, hvis han skulle holde sit pulsmål. Dette betød, at Jacob relativ hurtigt skulle lunte/løbe, i stedet for at gå, hvis han skulle holde dampen oppe og opnå en reel effekt.

Da Jacob havde holdt den sunde livstil i halvandet år valgte han at fejre milepælen på tabet af 40 kg – hvilket uden tvivl er en af fordelene ved at bruge et pulsur. Dette gjorde han ved at løbe et halvmaraton i en særdeles fornem tid for en amatør.

Jacob havde efterfølgende udtalt, at han kun klarede sig igennem dette pga. familiens støtte, samt lægens opsang, og at han ville råde alle overvægtige til at give pulsuret et forsøg i kampen mod vægten.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.