Kontor Stole – en vigtig del af arbejdsmiljøet

0

Danske virksomheder bruger i stigende grad store summer på at indrette deres kontorer sådan at der kommer et miljø der er behageligt at være i for medarbejderne, og som er godt og effektivt at arbejde i. Man finder hele tiden ud af at arbejdsmiljø betyder en større rolle end man lige tror, og at omgivelserne har rigtig meget at sige for hvorvidt dine medarbejdere er sunde og tilfredse, om de trives eller om de synes det er forfærdeligt at være på arbejde.

En ting man dog nemt kommer til at overse når man snakker om indretning er kontor stole, og det til trods for at det faktisk er noget af det vigtigste på arbejdspladsen.

Man snakker tit om hvor vigtigt det er med hæve-sænke borde, hvor opmærksom man skal være på lamper og på at der er en ordentlig belysning, og især de smarte firmaer inde i centrum bruger mange penge på kunst på væggene og dyre designersofaer.

Men stolene. Stolene glemmer man. Og det er synd for det er jo der medarbejderne sidder 8 timer hver evig eneste dag. Det er stolen der er afgørende for om medarbejderen får ondt i ryg, skuldre og arme, eller om medarbejderen kan holde til det hårde arbejde.

Derfor får du her et par tips til hvordan du kan inddrage kontor stole i den måde du indretter.

Lær medarbejderen at indstille kontorstolen

Det første man skal gøre er at lære alle medarbejdere at indstille stolene rigtigt. Det er nemlig fint nok at have kontor stole der både er smarte og ergonomiske, men hvis ikke de er korrekt indstillet hjælper det ikke så meget. Så det må altid være det første man skal gøre.

Og her nytter det ikke noget at man bare sender en mail rundt og siger til folk at de skal huske det, eller deler et papir rundt med hvordan man skal gøre.

Nej, men bliver simpelthen nødt til at holde et kursus hvor folk kan se hvordan de skal gøre, sådan at de virkelig får det lært. Er man rigtig god får man også en professionel til lige at gå rundt blandt folk og sikre at alle nu har indstillet deres stol helt rigtigt.

Lad medarbejderen selv vælge kontorstol

En anden ting der kan være rigtig god er hvis man giver medarbejderen mulighed for selv at vælge hvilken stol som han eller hun gerne vil have. Det kan selvfølgelig være inden for nogle rammer sådan at man har et beløb det maksimalt må koste eller nogle farver som det skal være i, men det at man selv vælger kan betyde rigtig meget. Så bliver man nemlig gladere for sin stol og det betyder også at man går mere op i at sidde ordentligt.

Den bedste stilling er den næste

Man har et udtryk der hedder at den bedste stilling er den næste, og det betyder i bund og grund at man ikke skal sidde for længe på den samme måde. Så bliver man nemlig stiv og får smerter, og det er sådan set uanset hvor ergonomisk man ellers sidder.

Så det betyder at man som virksomhed skal arbejde aktivt med at få folk til at skifte stilling. Det kan man gøre ved at sige at man hver gang klokken slår tolv lige rejser sig og hæver skrivebordet i 5 minutter. Eller man kan gøre det ved at man 2 gange om dagen lige samles til 10 minutters udstrækning.

Mulighederne er mange, og det vigtigste er bare at man gør et eller andet og begynder at tænke kontor stole ind i sit arbejdsmiljø så det kan blive bedre.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.