Sådan Får Du Nok Frugt og Grønt

0

Sundhedsstyrelsen siger jo at man skal have 600 gram frugt og grønt om dagen, og de fleste af os har også haft en mor der har insisteret på at vi har spist grøntsagerne op. Og det er da også sundt med sådan noget frugt og grønt. Men for mange af os kan det bare være rigtig svært at få spist efter sundhedsstyrelsens anbefalinger. Ikke fordi vi ikke vil, men mere fordi vi ikke ved hvordan vi skal gøre.
Derfor får du her nogle gode tips og råd til hvordan du kan komme op på de 600 gram som der bliver anbefalet – og også gerne meget mere, for de 600 gram er jo bare et minimum og det er bestemt sundt at spise meget mere.

Juice dig til frugten

Den frugt og de grøntsager du spiser behøver jo ikke være rå. Faktisk kan det være rigtig smart at gøre noget ved dem, for så kommer de meget nemmere ned. Noget at det du kan gøre hvis det skal være rigtig nemt er at lave det om til juice. De tidligere juicemaskiner var sådan nogle hvor man centrifugerede frugtsaften ud, og det fungerede også okay til f.eks appelsiner, men til alle andre frugter gik det ikke så godt.
Men nu er der så kommet noget der hedder en slow juicer. Det er sådan en maskine der maser frugten og grøntsagerne i stedet for at svinge dem rundt. På den måde kan man få meget mere juice og mange flere vitaminer ud af frugten, og så tæller det også med i de 600 gram som er anbefalet. Det smarte ved en slow juicer er også at man kan lave juice af grøntsager så du kan f.eks. købe noget billigt eller lækkert, f.eks. broccoli og så blande det med i din juice. Så er 600 gram jo pludselig ingenting.
Der findes mange forskellige slow juicer modeller, og at finde den helt rigtige model kan tage lidt tid. Du kan starte med at finde de forskellige slow juicer priser her hvor du også kan læse meget mere om de enkelte modeller. Og så er det ellers bare om at komme i gang med at lave juice.

Gør det til en vane

Meget af det med frugt og grønt handler også mere om vanetænkning end det gør så meget andet. Tit kan man godt lige spise et æble eller en gulerod, men man gør det bare ikke for det er ikke en vane. Men hvis du skal op på 600 gram skal du ændre på det. Gør det til en vane at spise et stykke frugt eller grønt om formiddagen, f.eks. ved 10-tiden. Det kan være en banan, to små gulerødder, et æble, lidt broccoli eller noget andet. Hvad det præcist er gør ikke så meget, bare det er enten en frugt eller en grøntsag. Gør det så igen kl. 16 (eller lidt i 16 hvis du har fri der), inden du tager hjem fra arbejdet. Vælg noget andet end det du spiste til formiddag. Og sidst men ikke mindst så tag og spis lidt grøntsager om aftenen en time til en halv times tid inden sengetid. Om aftenen skal du sørge for at vælge en grøntsag og ikke ne frugt da frugt indeholer frugtsukker der kan gøre det svært at falde i søvn.

Hvis du følger de to råd så kommer du nemt og hurtigt til at spise de 600 gram som bliver anbefalet, og formegentlig også meget mere end det (og det gør jo ikke noget). Prøv for sjov en dag at vej alle de frugter og grøntsager du spiser. Du bliver positivt overrasket.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.