Spis Fiskeolie Hver Dag

0

At fisk er sundt er det vist efterhånden kun de færreste der er i tvivl om. Igennem de sidste mange år har reklamer og oplysning advokeret for at man spiste fisk 2 gange om ugen, og hvem husker ikke Gunnar der altid godt kunne klare en “lækker sild”.
Men fisk to gange om ugen er ikke altid realistisk for alle. Fisk er blevet en utrolig dyr spise sammenlignet med f.eks. kylling og hakket oksekød, og derfor vælger mange studerende og folk med stramt budget fisk fra.

Heldigvis er der et alternativ hvor du stadig kan få mange af fiskens gavnlige stoffer, uden at behøve at bruge en formue på det. Og tilskudet er så godt at alle faktisk bør spise det, også selvom de spiser fisk jævnligt. Nysgerrig? Svaret er fiskeolie, og det kan du læse mere om i denne artikel.

Hvad er fiskeolie

Fiskeolie er et kostsupplement som indeholder nogle af de mange gode stoffer som man finder hos fisken. På den måde kan man så sørge for at man får alt det gode, uden at man behøver at spise fisk. Nogle fiskeolier indeholder også Omega-3, og det er bare ekstra godt. Dog bør man ifølge fitness-blog.dk holde sig fra fiskeolie der også har omega 6 og omega 9 sig (hvis altså man ellers spiser sundt og varieret) da det at få for meget af de to typer omega kan have dårlige konsekvenser for kroppen.

Hvor køber man bedst fiskeolie

Fiskeolie kan købes mange forskellige steder da det er så populært og effektivt et tilskud. Det kan fåes både i supermarkeder, i helsebutikker som Matas, og på apoteket. Der er også en lang række forhandlere der sælger fiskeolie på nettet, som regel til lidt billigere priser end i butikkerne.
Hvis du køber på nettet (og egentlig også hvis du køber i butikkerne) skal du holde tungen lige i munden da der er stor forskel på kvaliteten af de forskellige mærker, og forskel på om de for eksempel er IFOS certificeret, og hvor mange procent af Anbefalet Daglig Tilførsel der er i kapslerne. Og så svinger prisen også meget, og den billigste kan være 6-7 gange billigere end den dyreste. Du kan se mere på Candidlab hvis du gerne vil have en nem oversigt over de forskellige forhandlere af fiskeolier og gode råd til hvor man køber bedst og billigst.

Hvordan tager man fiskeolie

Fiskeolie tages 1 til 2 gange om dagen, typisk om morgenen eller aftenen. Hvor mange kapsler du skal tage afhænger lidt af hvilket produkt du køber, nogle har høj koncentration, andre lav, nogle har store kapsler og andre igen lave. Men med de fleste fiskeolier skal man tage 2-4 kapsler dagligt.
Det er en god ide at gøre indtaget af fiskeolie til en del af sin morgenrutine, og f.eks. spise den sammen med sin vitaminpille (som man selvfølgelig husker at tage). På den måde er du sikker på at huske at få taget pillen.

Der er ikke nogle umiddelbare fordele ved at indtage sin fiskeolie i forbindelse med f.eks. træning eller andet tilsvarende, så man kan lige så godt få den taget om morgenen.
Husk også at give dine børn (altså ikke spædbørn, men de lidt større) fiskeolie. Fiskeolie har nemlig vist sig at være godt for mange ting (det vidste vi jo godt) men særligt også for det kognitive system, det vil sige hjernen. Nogle studier viser at det kan forbedre hukommelsen, hjælpe på humøret, og også er godt for børn med ADHD. Så der var lige en ekstra grund til både børn og voksne til at tage fiskeolie.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.