Mere motion i hverdagen

0

Det er de færreste danskere der får motion nok i hverdagen, og det kan da også være rigtig svært at finde ordentligt tid til det. For først skal man op i træningscentret, så skal man klæde om, så varme op, så op på maskinerne, så svede af, i bad og så igen klæde om. Det kan der hurtigt gå halvanden eller to timer med, og medmindre man er uden arbejde eller single kan det være rigtig svært for de fleste at finde den slags tid 3 gange om ugen. Så kan man jo løbe ture i stedet, men også her skal man klæde om, varme op, løbe selve turen, svede af og så i bad igen. Det er lidt nemmere, og står man lidt tidligt op kan det faktisk gøres inden man tager på arbejde, men det er stadig noget der er svært at finde tid til.

Så kan det bedre betale sig at finde tid til at dyrke noget motion i hverdagen – og det får du nogle gode tips til lige her:

Spar på benzinen

Det første tip er at du skal spare på benzinen og i stedet forsøge at tage cyklen eller simpelthen bare gå når du skal noget. Det kan være de små indkøbsture eller de korte visitter, men også turen til arbejde kan man få rigtig meget motion ud af hvis man vender sig til at cykle (evt. kombineret med bus eller tog).

Det gode ved det her råd er at man ikke kun får motion, man sparer faktisk også penge. Det er dyrt at køre i bil, og ved at køre mindre, ja så sparer man altså også på pengepungen. Motion er selvfølgelig ikke den eneste måde man kan spare penge i benzin på, man kan også f.eks. få et benzin kort. Det er sådan et kort som man bruger og så sparer man nogle penge når man køber benzin. Kombinerer du de to ting (mindre benzinforbrug og benzin kort) kan du pludselig mærke det på budgettet, så det anbefaler vi bestemt at du gør. Og så kan du faktisk også samtidig hjælpe andre der dyrker motion, for hvis du vælger et OK benzin kort støtter du de lokale sportsklubber med et beløb for hver liter du tanker, og det er jo ikke så dårligt endda.

Tag trapperne

Et råd så simpelt at det er blevet nævnt hundredevis af gange før, men når det kommer med igen skyldes det simpelthen at det er så pokkers effektivt. Det er nemlig uhyre sundt at gå på trapper. Ikke bare fordi man får trænet benmusklerne, men fordi at netop det at træne de lårmuskler man bruger når nu man går op af trapperne også har indflydelse på forbrændingen, så når du går på trapper får du altså både trænet OG øget forbrændingen. Og rådet om trapperne gælder altså både derhjemme og når man er ude. De fleste steder har man mulighed for at kunne tage rulletrapper, men spring dem over og tag i stedet trapperne. Det er sundt.

Power-rengøring

Der er nogle ting derhjemme der bare skal gøres, og en af dem er rengøringen. Der skal tørres af, støvsuges og vaskes gulv, og medmindre man har lyst til at bo i en svinesti er det ikke rigtig til at komme udenom. Men det kan gøres på en måde så man får slået to fluer med ét smæk, nemlig både gjort rent OG trænet. Svaret på det er power-rengøring.

Start med at tage noget motionstøj på og gør så bare rent som du plejer, men så hurtigt du kan. Det vil sige at løbe ud efter støvsugeren og gå rund i fuld fart. Dit hjem bliver rent hurtigt – og du får trænet igennem.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.