Stelton er dansk design, når det er bedst

0

I hele verden er dansk design anerkendt for at være stilrent, smukt, enkelt og af god kvalitet. Det ses f.eks. med hensyn til mode, hvor mange danske mærke har fået en fod indenfor på den internationale modescene. Men det gør sig også gældende når det kommer til møbler og i det hele taget design til hjemmet. Et af de mest kendte mærker er uden tvivl Stelton, som er et dansk firma, der blev grundlagt i 1960. Dengang var meningen, at det skulle sælge sportsko og møbler, men det lykkedes aldrig at få dette foretagende op at køre. Derfor så man sig om efter andre forretningsmuligheder, hvilket ledte til et samarbejde med Danish Stainless, og herefter blev den banebrydende sovseskål skabt, der blev flået ned fra de danske hylder, og også senere fik succes på det internationale marked.

Steltons produkter

De produkter der produceres er dagligdagsvarer som kaffestel, termokander, drikkeglas, bestik og meget andet. Det er et af de stærkeste brands i Danmark indenfor dette område, og deres designs kommer fra verdenskendte personligheder som Arne Jacobsen, Erik Magnussen og Paul Smith. En af de mest populære serier er uden tvivl Cylinda, der blev lanceret i 1967, og er designet af Arne Jacobsen, og som fortsat er en serie, der sælges i stor stil. Nogle af de ting, der kendetegner mærkets produkter er, at de kan blive stillet på hvilket som helst bord, og skabe harmoni, uanset hvilken stil der lægges for dagen. På den måde minder de meget om f.eks. Rosendahl, som da også er en af konkurrenterne. Flere af produkterne er blevet anerkendt internationalt og har vundet utallige priser. Desuden kan man finde flere elementer udstillet på museer, f.eks. på MoMA i New York, The Victoria & Albert Museum, The British Museum i London og på Kunstmuseet i München.

Steltons Cylinda-serie

Cylinda var en af de tidligste serier, der blev lanceret, men den er stadig utrolig populær i dag. Arne Jacobsen begyndte at tegne serien da hans stedsøn, Peter Holmblad, viste ham nogle tegninger, han arbejdede på, og som Arne mente var håbløse. 3 år senere, i 1967, var Cylind-serien klar til at komme på markedet. Ideen var at designe kaffe- og tekander, skåle og isspande til middagsbordet og baren på en anderledes og ny måde, i rustfrit stål. Allerede fra starten fik produkterne anerkendelse som værende innovative indenfor denne branche, og noget af det der kendetegner dem er de cylindriske former, de specielt designede plastikhåndtag og den smukke børstede ståloverflade, der stod i skarp kontrast til datiden mere polerede og artige stil. Visionen er at designe innovative og trendsættende produkter af høj kvalitet og et fantastisk skandinavisk design, og som samtidig er funktionelle og kan anvendes ved enhver lejlighed. Der bliver virkelig kælet for selv de mindste detaljer, hvilket også er med til at skabe mærkets store succes, da man står med et perfekt og gennemarbejdet produkt, der desuden har en lang levetid. Det er en virksomhed med et bredt sortiment, og man kan derfor vælge mellem forskellige serier, der kan passes ind i ens personlige stil.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.