Vinter OL 2018: Disse discipliner skal du følge med i

0

Fredag den 9. februar åbnede de vinterolympiske lege 2018 i Pyeongchang, Sydkora officielt, og indtil den 25. februar kan man følge med i mange forskellige sportsgrene såsom skiløb, ishockey og curling. 

Måske ved du eller interesserer du dig ikke meget for vintersportsgrene. Mange mennesker finder dem nemlig ikke lige så spændende som fx fodbold eller håndbold. Men det er aldrig for sent at gå på opdagelse og udforske noget nyt og ukendt – derfor giver vi i denne artikel nogle tips til sportsgrene, du kan følge med i til vinter OL, også selvom du er nybegynder.

Måske ender du endda med at blive så hooked på vinter OL, at du også vil følge med næste gang i 2022, hvor de vinterolympiske lege sendes fra Beijing, Kina.

Ishockey

Et af de absolutte højdepunkter ved vinter-OL er ishockeyturneringen for mænd. Du har sikkert hørt om ishockey før – denne sportsgren er nemlig ret populær i Skandinavien. Ishockey er en holdsport, der spilles på is, og lige som ved fodbold og håndbold går det i ishockey ud på, at score flest point for at vinde kampen.

En ishockeykamp består af 3 perioder à 20 minutter, og som udgangspunkt er der 6 spillere på banen fra hvert hold; 1 målmand, 2 backs og 3 forwards. Hvis du ser en ishockeykamp, vil du hurtigt opdage, hvor intenst og hurtigt det går. Det er lige til at blive revet med af!

Ved det forrige vinter-OL 2014 i Sotji, Rusland var det Canada, der løb af sted med guldmedaljerne for anden gang i træk, efter en finale-sejr mod Sverige, mens Finland fik bronze. Canadierne går således ind til turneringen som en af de største favoritter, og hvis man kigger på betting forudsigelserne hos bet365 har de sammen med Sverige også det bedste odds for atter at blive mestre, med odds 5.50.  Hvis Finland vinder guldmedaljer, giver det derimod odds 8.00, mens værterne fra Sydkorea pt har et odds så højt som 501.00 for at blive ishockeymestre.

curling!

curling!” (CC BY 2.0) by HeatherHeatherHeather

Curling

I år er der for mange danskere lagt særligt fokus på curling ved de vinterolympiske lege, fordi begge af de danske curlinglandshold – både kvinderne og mændene – tilbage i december 2017 formåede at kvalificere sig og dermed få en adgangsbillet til vinter-OL i Sydkorea.

Curling går kort fortalt ud på, at spillerne lader en sten glide ned ad en isbane for at ramme en cirkel, mens såkaldte “fejere” fejer foran stenen for at skabe en effektiv bevægelse. Det hold, der får flest sten nærmest cirklen, får point alt efter, hvor mange sten man har nærmest centrum.

De danske curlingholds deltagelse er i sig selv en god grund til, at følge med i sportgrenen og heppe på de rød-hvide atleter – også selvom du kender forholdsvist lidt til sportsgrenen. Som det ser ud lige nu, har de danske curling-herrer odds 29.00 for at vinde guld – et højt odds, sammenlignet med de canadiske curlingherrer, som har et favoritodds på 1.80. For de danske curlingkvinder er oddset for at vinde guld derimod 51.00.

Udover curling, er der også danske atleter at finde i andre vintersportsdiscipliner i Sydkorea – blandt andet speedskating og forskellige former for skiløb.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.