Overraskelsen ved at blive gravid

0

Har du og din partner endelig besluttet jer for at prøve at få et barn? Har I også haft travlt med at leve det vilde karriereliv, så er i bestemt ikke de eneste. Den gennemsnitlige alder for at føde børn i Danmark er 29,1 år. Dog kan man få sig en meget slem overraskelse, når man prøver at blive gravid.

Det er ikke så nemt at blive gravid, som mange går og tror. Man bliver meget sjældent gravid i første forsøg. På verdensplan tager det nemlig i gennemsnit 6 til 8 måneder, for at en kvinde bliver gravid. Dertil har en kvinde hver måned blot 15-20 procent chance for at blive gravid. Dog er det vigtigt at huske på, at hvert par er forskellige. Nogle par er heldige og bliver gravide i løbet af et par måneder, eller måske endda i første hug. Andre er mindre heldige, og skal gennem en længere proces.

Hvis man er en af de uheldige par, som har svært ved at blive gravide, er der en række ting, som kan hjælpe med at belyse, hvorfor man har svært ved at blive gravide.

En kvinde har størst chance for at blive gravid, når hun har ægløsning. Derfor er det vigtigt at få styr på sin cyklus. Sæt et kryds i din kalender, når du menstruerer. På den måde kan du holde styr på om din cyklus er regelmæssig. Ydermere kan man regne sammen til, hvor lang ens cyklus er. Gør det gerne gennem en længere periode, så du er sikker på, at hvad I kommer frem til, viser det reelle resultat.

Held i uheld, findes der heldigvis i vores tid, noget man kan gøre, hvis man er ufrivillig barnløs. Man er per definition lavet af Verdenssundhedsorganisationen, WHO, indehaver af sygdommen ”barnløshed”, hvis man gennem 1 år ikke er blevet gravid. Der findes mange grunde til, hvorfor man ikke kan blive gravid. De hyppigste grunde til man ikke kan blive gravid er dog, at nogen kvinder kan have manglende eller meget uregelmæssig ægløsning. En anden hyppig grund er, at nogen mænd har en nedsat sædkvalitet, eller en beskadiget sædleder, som resulterer i, at sædcellerne ikke kan komme ordentlig ud. Ligeledes kan en kvinde have en beskadiget æggeleder, som forhindrer befrugtede æg at komme frem til livmoderen. Forskere mener desuden, at kost og livsstil har en stor indflydelse på, hvor lang tid det tager at blive gravid. Det er derfor en god idé at dyrke regelmæssig motion og spise en sund og varieret kost. Hvis man ikke mener, at man får nok vitaminer, olier og mineraler gennem sin kost, kan man med fordel prøve helsekost.

Hvis I gennem lang tid stadig ikke kan få børn, kan I prøve alternative løsninger. En mulighed er at adoptere. På årsplan bliver der adopteret mellem 1100 og 1400 børn i Danmark. Man skal huske på, at adoption kan være en længere proces, da man skal godkendes af Statsforvaltningen.

Nogen barnløse mennesker prøver ligeledes at blive gravide gennem en assisteret befugtning. En assisteret befrugtning er en række metoder til, hvordan man kan opnå en graviditet uden at en mand og kvinde har samleje. Hele 70 procent af par eller enlige, som gennemgår en assisteret befugtning, får et barn efter behandlingen. En anden vinkel er, at 10 procent af alle nyfødte børn i Danmark bliver født ved hjælp af en assisteret befrugtning. En fertilitetsbehandling kan altså være den helt rigtige løsning for jer, hvis I har svært ved at blive gravide på egen hånd. Hvis I ønsker at undersøge alternative måder at blive gravid på, findes der en masse guides på nettet, som kan hjælpe jer til at finde den rette løsning for jer.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.