Nyt lovforslag om lån

0

Et nyt lovforslag om kviklån er blevet sendt til folketinget. Lovforslaget lyder blandt andet på, at alle udbydere af kviklån skal indføre en sikkerhed i sine lån, så alle og enhver ikke kan låne en masse penge. Derudover, hvis lovforslaget bliver til lov, så skal de forskellige låneselskaber også tilbyde øget rådgivning, når det kommer til fordele og ulemper ved at låne penge.

Kviklån skal behandles som andre lån

Når man ansøger om et kviklån, er der som regel ingen sikkerhed fra udlejerens side af. Dette vil sige, at uanset hvor stor en indtægt man har, kan man frit låne det beløb man nu føler for. Skal man låne penge af banken, eller hos visse låneselskaber, er et af kravene, at have en indtægt på minimum 125.000 om året. Ved at låneselskaberne stiller dette krav, kan de med ro i sind vide, at pengene kan betales tilbage. Fordelen ved ikke at sætte en sikkerhed for lånene, er at låneselskaberne kan få flere penge ved at trække renter fra de eventuelle lån som bliver udstedt til kunden.

Lovforslag til folketinget

Lovforslaget om, at alle kviklåns udbydere skal have en sikkerhedsgrænse, vil kunne være med til at forebygge eventuel opbygning af gæld, hos kunder som har taget sig et kviklån uden at læse op på renter og ÅOP. Mange ender i den situation at skulle tilbagebetale langt mere, end hvad de egentligt lånte, hvis ikke de er indforstået med bekostningerne af et lån. Bliver lovforslaget vedtaget, vil det kunne resultere i færre penge til låneselskaberne. Udover lovforslaget om at indføre en sikkerhed om tilbagebetaling af det skyldige beløb, skal låneselskaberne nu også tilbyde bedre rådgivning når det kommer til at låne penge. Langt de fleste låneselskaber låner glædeligt flere tusinde kroner ud, uden at informere kunden om eventuelle ulemper ved lån.

Kommunal hjælp

I den sidste del af lovforslaget, skal folk der har i gældsat sig, kunne få hjælp til at komme ud af gælden hurtigst muligt, uden at skulle give afkald på betaling af obligatoriske regninger. Derfor vil man sikre at de forskellige kommuner har en række rådgivere klar, som kan fortælle om de forskellige lån og hjælpe med at strukturere et budget for dem, som ikke kan se en ende, i en konstant voksende gæld. Lovforslaget for mere sikkerhed for lån er for tiden igang med at blive vurderet, og hvordan det endegyldige resultat bliver, vides ikke på nuværende tidspunkt. Er man interesseret i at læse op på de forskellige lovforslag, og følge med i hvilke love og regler som bliver vedtaget, kan man følge med på Folketingets hjemmeside: ft.dk. Rådgivning til lån kan altid findes på hjemmesider, eller ved at tage et møde med en bankrådgiver i sin bank. At aftale et møde med en bankrådgiver kan være en god idé, da man der kan, sammen med sin rådgiver, danne et overblik over ens egen personlige økonomi, og dertil tilpasse en eventuel løsning, hvis man har et økonomisk problem.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.