VLOOKUP er en smart funktion i Excel

0

Hvis man nævner ordet regnearksprogram, så vil langt de fleste der har arbejdet bare lidt med computere straks komme til at tænke på Excel. Det er den helt store klassiker i netop det område, og et program som rigtig mange mennesker på et eller andet tidspunkt har leget rundt med. Det er dog de færreste, som rent faktisk kender til bare brøkdelen af de mange smarte funktioner, som Excel faktisk indeholder. En af disse funktioner kunne f.eks. være VLOOKUP. Det er en enorm smart og praktisk funktion i Excel, men det er samtidig også en funktion, som der er rigtig mange mennesker der ikke engang er klar over eksisterer. Og det er faktisk synd og skam, da den eller kan være med til at gøre ens dataarbejde mere overskueligt.

VLOOKUP kan hjælpe dig med at finde den rigtige data

Det kan måske lyde lidt teknisk, men VLOOKUP kan hjælpe med at finde en mængde data, som faktisk hører til i en anden værdi. Det vil f.eks. sige, at du har et regneark hvor en række ansatte har skulle angive hvor mange kilometer de har kørt. I forbindelse med udbetaling af løn vil derfor gerne have af vide hvor langt en bestemt medarbejder har kørt, da det skal medregnes. I stedet for at du så skal bladre igennem et regneark fyldt med navne og forskellige tal, så kan man i stedet bruge VLOOKUP funktionen, og dermed spare en masse tid og energi. VLOOKUP er nemlig en smart funktion i Excel, der har til formål at gøre sådanne ting nemmere. Ved hjælp af VLOOKUP kan du så indtaste medarbejderens navn, og så vil Excel selv vise dig det kilometerantal, som vedkommende har kørt. På denne måde har man på en simpel måde fået vist det rigtige tal uden at man selv skal sidde og rode frem og tilbage for at finde det.

VLOOKUP gør arbejdet nemmere

Så takket være VLOOKUP funktionen kan man altså spare en masse tid. Det er nemt at bruge, og man vil efter ganske få gange kunne gøre det hurtigere og hurtigere. Til sidst vil man slet ikke tænke over hvordan man gør det, da det ret hurtigt bliver en selvfølge at bruge funktionen. VLOOKUP er blot en af mange smarte funktioner, som Excel har at byde på. Det er desværre bare ikke alle funktioner, som man lige ved eksisterer, og så kan det jo være svært at benytte sig af dem. Man bør derfor prøve at sætte sig ind i nogle af de fantastiske funktioner, der er at finde i Excel. Man vil uden tvivl blive glad for det på sigt, da det kan være med til at spare en for en masse tid, og desuden vil det også gøre ens arbejde meget lettere, da en del af funktionerne f.eks. kan regne ting ud eller gøre noget data mere overskueligt at finde rundt i. VLOOKUP er således en af mange smarte funktioner i Excel. Hvis du har en ekstra svær opgave og ikke lige kan gennemskue, hvilke funktioner du skal anvende for at løse den, skal du ikke fortvivle, da hjælpen kun er et klik væk. På www.excelkonulent.dk kan man overlade de svære opgaver til en rækker eksperter, der løser opgaven for dig, på en hurtig og effektiv måde.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.